ponedeljek, 27. februar 2012

Anchor Steam Beer

  Pivo je izdelano praktično ročno, v znak spoštovanja do prednikov, ki so se ukvarjali z pivovarstvom. Ime "steam" izvira iz 19. stoletja, ko je bil "steam" nekakšen vzdevek za pivo narejeno na zahodni obali ZDA. Beseda "steam" verjetno namiguje na pritisk, ki se ustvari ob naravni karbonizaciji. Še dandanes so metode varjenja tega piva nekakšna misterija.
  Anchor Brewing Co. je ena manjših in najbolj tradicionalnih pivovarn na svetu. Unikatna je po načinu varjenja, ki se je razvijal skozi desetletja in je na svoj način poseben. Skozi zgodovino se je lokacija pivovarne večkrat spreminjala, saj so se dogajalo uničenja zaradi požarov ali potresa. Večkrat je bila tudi za več let zaprta, najdlje v času prohibicije.
  No, če se vrnem k pivu, pivo je čiste, prosojne amber bakrene barve, dva prsta beige pene, ki se počasi polega. Karbonizacija je prisotna, ni pa preveč intenzivna. Vonj po praženem sladu, hmelju, grenivki, karameli. V ustih deluje lahkotno in osvežujoče, struktura pa je vodena. Anchor Steam pivo bi označil kot mešanico lagerja in ale pive. 
Ocena: 4,0





Anchor Steam Beer
Alc.: 4,8%
Style: California Common
Brewed by: Anchor Brewing Co.
USA



Ni komentarjev:

Objavite komentar